Bemutatták az új HTC One-t!

7

Hivatalosan is bemutatkozott a 2014-es HTC One (M8). Sok újdonságra már nem derült fény, mivel folyamatosan el voltunk árasztva pletykákkal, de azért mégiscsak érdemes összefoglalni, hogy mit tud a HTC új zászlóshajója.

Az új HTC One egy szinte teljes egészében alumínium unibody házat házat kapott, ami elég jól néz ki, de a design azért nem változott túl sokat az elődhöz képest. A kijlező 4.7 colról 5 colra nőtt, míg a felbontás maradt 1080p-s. A kijelző körüli keret kicsit vékonyabb lett, ami mindenképpen jó hír, és a fizikai gombok is eltűntek. Megmarad azonban a BoomSound hangszórópár, és ez még kicsivel hangosabb is, mint ami az elődben volt.

HTC-One-M8_PerLandscape_GunMetal

Hardveres téren a mostanában igen felkapott négymagos Snapdragon 801-es chipsetet kapjuk, ami régiótól függően 2.3 vagy 2.5GHz-es Krait 400-as magokkal rendelkezik. Európában egyébként a 2.3GHz-es változat lesz elérhető. A GPU szerepét az Adreno 330 tölti be, és ehhez jön még 2GB RAM, és 16 vagy 32GB-os háttértár. MicroSD bővítésre is lesz lehetőség, egészen 128GB-ig.

HTC-One-M8_6V_Silver

A HTC One M8 Android 4.4-el jön, de nem egy gyári rendszert kapunk, hanem a Sense 6-nak nevezett felületet. Nagy újítás a Motion Launch, amivel többféle dolgot is közvetlenül előcsalhatunk, miközben a kijelző kikapcsolt állapotban van. A készüléket egyszerűen feloldhatjuk például egy dupla koppintással, fektetett módban a halkító gombot lenyomva pedig a kamera jön elő.

Az akkumulátor 2600mAh-s, és kapunk egy úgynevezett extra energiatakarékos módot is, ami kísértetiesen hasonlít a Galaxy S5 hasonló funkciójához. Ennek a bekapcsolásánál 10% töltöttséggel akár még 30 órát képes működni a készülék.

HTC-One-M8_3V_Silver

Elég sok érdekességet tartogat az új HTC One fotózási szempontból is. A gyártó nem akar belemenni a megapixel háborúba, és inkább alacsonyabb felbontású, de sokkal jobb minőségű képek elkészítését tűzte ki célul. A fő hátsó kamera 4.1 megapixeles, ami fölött rögtön találunk egy segédkamerát is. A két lencse együtt olyan képességekkel rendelkezik, mint például az emberi szem, azaz a készülék meg tudja határozni az egyes tárgyak egymáshoz viszonyított távolságát a segítségükkel. Olyan funkciók válnak így lehetségessé, mint a szelektív fókusz, az utólagos fókuszállítás, vagy a 3D-s képek készítése. Optikai képstabilizátor helyett sajnos most csak digitálisat kapunk, de van legalább dupla villanó, amik közül az egyik hideg, a másik pedig meleg fénnyel rendelkezik. Ez egyébként sokat javít a rossz fényviszonyok között készült képek minőségén. Kapunk elülső kamerát is, ami 5 megapixeles, tehát ez jelentősen fejlődött az előd frontkamerájához képest. Egy dolog  maradt még ki, miszerint a HTC One M8 kamerája rendkívül gyorsan tud fókuszálni, mindössze 0.3 másodperc kell hozzá.

A készülék három színben kapható (ezüst, sötétszürke és arany), és már mától kedve elérhető több helyen is. A magyarországi megjelenés pontos dátuma még nem ismert.

HTC-One-M8_Gunmetal_Silver_Gold

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid