Bill Gates jobban szereti az Android mobilokat az iPhone-oknál

0

A Microsoft alapítója nemrég adott egy interjút, amely során arról is szó esett, hogy melyik mobilos rendszert preferálja, és miért. Nem meglepő módon az Android mellett tette le a voksát Bill Gates.

A 9to5Google számolt be róla, hogy Bill Gates nemrég adott egy hangalapú interjút a mostanában berobbant Clubhouse alkalmazáson keresztül.

Gates azt mondta Andrew Ross Sorkin újságírónak és a Clubhouse társalapítójának, Paul Davidsonnak, hogy nem változott a korábbi preferenciája, még mindig az Androidot részesíti előnyben. Csak szükség esetén használ iPhone-t, mint például az interjú során (a Clubhouse egyelőre csak iOS-re érhető el), de alapvetően egy Android eszközt használ a mindennapokban.

A Microsoft alapítója az Android ökoszisztéma nyitottabb természetét részesíti előnyben, mivel ez rugalmasabb abban a tekintetben, hogy a szoftver hogyan kapcsolódik az operációs rendszerhez. Tehát nem márkahűség miatt választja a robotos rendszert, hanem praktikussági okokból.

“Valójában Android telefont használok” – mondta Gates. Azt is hozzátette, hogy mivel mindent nyomon akar követni, iPhone-ok is a kezébe szoktak kerülni, de a készülék amit magával hord, az androidos. Emellett megjegyezte azt is, hogy sok barátjának iPhone-ja van.

Azt egyébként nem tudni, hogy jelenleg pontosan milyen mobilja van Bill Gatesnek, de korábban Samsungot használt (egy speciális Galaxy S8 verziót).

Forrás: 9to5Google, via PCMag

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid