Brutális AnTuTu pontszámot kapott a Snapdragon 875

0

Azt eddig is sejtettük, hogy a Qualcomm új csúcshardvere, a Snapdragon 875 nagyon erős lesz, most viszont kiszivárgott egy állítólagos AnTuTu teszteredmény, ami alapján messze felülmúlja a várakozásokat. Gyakorlatilag lesöpörheti minden ellenfelét.

A “Lahaina” kódnéven futó Snapdragon 875 az AnTuTuban közel 850 ezer pontot ért el. Összehasonlításképpen a jelenlegi legerősebb csúcsmobilok Snapdragon 865+ lapkával 660 ezer pont környékén járnak, vagyis durván 25-30%-os az előrelépés.

Ha a konkurenciához hasonlítjuk a chipsetet, akkor is nagyon jól áll, az iPhone 12-ben dolgozó új, 5 nm-es Apple A14 például 565 ezer pontra képes, a Mate 40-ben lévő Kirin 9000 pedig 690 ezer pont körül teljesít az AnTuTuban. Az Exynos 1080-at még nem mutatták be, de az előzetes eredmények 700 ezer pont alatt vannak.

Amennyiben valósak az adatok, a Snapdragon 875 gyakorlatilag uralhatja a 2021-es mezőnyt, arról nem is beszélve, hogy a második félévben érkezhet még egy + változat is magasabb órajellel.

És hogy mitől is ennyire erős a Qualcomm újdonsága? Egyrészt már ez is a legfrissebb, 5 nm-es csíkszélességgel készül majd, az igazán nagy újítás azonban a processzor felépítésében lesz, ugyanis a magok három klaszterben, 1+3+4 elrendezésben fognak dolgozni.

A különálló, és egyben legerősebb mag a Cortex-X1 lesz, a másik klaszterben pedig három Cortex-A78-as egység dolgozik majd, amik szintén nagy teljesítményre képesek. Az energiatakarékos feladatokra pedig ott lesznek a Cortex-A55-ös konstrukciók.

A Cortex-X1 magok 30 és 23 százalékkal erősebbek, mint a Cortex-A77 és A78 egységek, vagyis nagyot léphet előre a chipset egymagos teljesítményben, de a többmagos feladatokban is remekelni fog.

Fontos azonban kiemelni, hogy ezek egyelőre előzetes számok és eredmények, a Snapdragon 875 hivatalos bemutatója decemberben lesz, és csak ezután tudunk majd végleges infomációkkal szolgálni.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid