Csak heti 3 óra online játék lesz engedélyezve 18 éves kor alatt Kínában

0

Kínában már korábban is próbálták szabályozni, hogy mennyit játszhatnak online a fiatalok, most viszont minden eddiginél szigorúbb törvényt hoztak az ország vezetői.

A legújabb szabályok szerint kizárólag a hét utolsó három napján (péntek-vasárnap) és ünnepnapokon, este 8 és 9 óra között játszhatnak online azok, akik még nem töltötték be a 18. életévüket. Vagyis egy normál héten, amikor nincs ünnep, legfeljebb mindössze 3 órát tölthetnek netes játékkal a fiatalok, és az is pontosan meg van határozva, hogy mikor.

A törvény betartatása nem a szülők, hanem a játékokat üzemeltető vállalatok felelőssége lesz. Az olyan nagy szolgáltatók, mint például a Tencent, regisztrációt kérnek a felhasználóktól, és kötelesek lesznek csak a megadott időpontokban engedélyezni a játékot a 18 éven aluliaknak.

A szigorú szabályozást a játékfüggőség miatt hozták Kínában, ahol az állami média “spirituális ópiumnak” nevezte az online játékokat. 2019-ben egyébként egyszer már szabályozták, hogy mennyit játszhatnak a fiatalok, akkor napi 90 perces limitet határoztak meg, illetve ünnepnapokon akár 3 óra is engedélyezett volt. Most ezen szigorítottak, nem is keveset. Te egyetértesz az ilyen korlátozásokkal?

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid