Csökkent a Samsung és az Apple piaci részesedése is!

0

Egy friss felmérés szerint az idei első negyedévben mindkét vezető vállalat részesedése csökkent a tavalyi ugyanilyen időszakhoz képest, és ez mindenképpen egy érdekes fejlemény.

A Samsung megtartotta vezető szerepét a mobilpiacon, de a részesedése 32.4%-ról 31.2%-ra csökkent. Ennél azonban még többet esett vissza az Apple, mivel náluk 17.5%-ról 15.4%-ra változott ez az érték, azaz ők 2.1%-kal nagyjából dupláját veszítették el a piacnak, mint a Samsung.

Samsung-loses-market-share

A harmadik helyen álló Huawei tudta tartani a 4.7%-os részesedését, de felzárkózott mellé az utóbi idők legnagyobb nyertese, a Lenovo, aki 3.9%-ról, 4.7%-ra tudott nőni. Náluk egyébként további növekedés várható, mivel megvették a Motorolát a Google-től, és ennek még nem záródott le teljesen a folyamata.

Ha a további, kisebb gyártókat nézzük, akkor az figyelhető meg, hogy az ő részesedésük is nőtt összességében, de persze ezek között is lehettek vesztesek és nyertesek is.

tablet-share

A táblagépek piacán azt látjuk, hogy hatalmasat lépett előre az Android részesedése (53%-ról 65.8%-ra), a nagy vesztes pedig az iOS, ami nagyjából ugyanennyit veszített, és így 40.3%-ról 28.4%-ra csökkent a részesedése. A Windows tabletek jelenleg stagnálnak 5.8%-kal.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid