Cubot S308 – olcsó középkategóriás mobil 2 GB RAM-mal

0

Hatalmas a kereslet az olcsó középkategóriás mobilokra, nem véletlen, hogy a kínai gyártók ennyire aktívak ebben a szegmensben. A Cubot S308 is egy ide tartozó okostelefon, ami kedvező ára ellenére egész korrekt tulajdonságokkal bír.

A Cubot S308 méreteit tekintve még a kompakt kategóriába sorolható, hiszen a 143 x 72 x 8 mm-es dimenziók még kényelmes egykezes használatot sejtetnek, és a 130 grammos súly is elég könnyűnek számít. A ház ugyan műanyagból van, de a hátlap bőrszerű textúrát kapott, ami kicsit elegánsabb megjelenést ad a mobilnak.

Cubot-S308-1

A kijelző 5 colos és természetesen IPS panelről van szó, ami 1280×720 pixeles felbontásával egész szép látványt nyújt, a középkategóriában nem is kívánhatnánk ennél többet.

Cubot-S308

Hardveres téren a már jól ismert MediaTek MT6582-es chipsetet kapjuk, ami négy darab 1.3 GHz-es Cortex-A7-es processzormagot és egy Mali-400MP2-es GPU-t jelent. A Cubot S308 hardvere tehát messze nem egy erőgép, de azért szépen teszi a dolgát, ráadásul a 2 GB RAM igen jó hatással van a teljesítményre. A belső tárhely 16 GB-os, ami szintén nem rossz, és ez természetesen tovább bővíthető memóriakártyával szükség esetén.

Cubot-S308-2

Kamerák terén nagyon jól el vagyunk látva, legalábbis papíron. A hátlapi egység maximum 13, az előlapi pedig 8 megapixeles képeket készít. Ezek azonban interpoláltak, és valójában 8 és 5 megapixeles szenzorokról van szó, ami egyébként még mindig nem annyira rossz, ráadásul LED villanó is került a hátlapra.

Cubot-S308-kamera

Nem esett még szó az akkumulátorról, ami 2000 mAh-s kapacitással bír. Ez átlagosnak mondható a középkategóriában. Ha figyelembe vesszük az alacsony fogyasztású processzort és kijelzőt, akkor valószínűleg simán hozható az 1 napos üzemidő a készülékkel.

Most pedig nézzük, hogy mennyibe is kerül a mobil. Rengeteg kínai webshopban árulják a Cubot S308-at, és az árakban van némi szórás. Az Everbuying oldalán például 131 dollárt kérnek érte ajándék fóliával és többféle védőtokkal. Ha erre rászámoljuk az ÁFA-t, akkor kb. 47.500 Ft-ra jön ki az ár, és ez azért még nem hangzik annyira vészesen.

A kínálat persze óriási, nagyon sok hasonló árú és tulajdonságú mobilt találunk az ázsiai webáruházakban. Érdemes lehet ilyen helyeken szétnézni, már csak a tájékozódás kedvéért is.

Neked volt már dolgod kínai mobilokkal?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid