Definiálták az 5G hálózatok sebességét

3

Az ITU (Nemzetközi Telekommunikációs Unió) nemrég tartott egy konferenciát, amelynek keretein belül meghatározták, hogy milyen hálózatot lehet majd 5G-nek nevezni. Eszméletlen számok következnek, nem árt felkészülni!

A 8 napos rendezvény végére a 12 főből álló delegáció úgy döntött, hogy az jövő 5G hálózatának 20 Gbps-os sávszélességet kell támogatnia, ami 20-szoros növekedés a 4G-hez képest. Ez persze egy elméleti érték, a gyakorlatban 100 és 1000 Mbps közötti sebességre lehet majd számítani, ami azt jelenti, hogy egy DVD-nyi anyag (4.7 GB) akár kevesebb, mint 1 perc alatt letöltődhet.

roadrunner-5g

Az 5G tehát brutális adatátviteli sebességet fog nyújtani, amiről most még szinte elképzelni sem tudjuk, hogy mi mindenre lesz használható. A 4K felbontású videók streamelése egyáltalán nem jelent majd gondot, de teret kaphatnak például a holografikus technológiák is.

Már csak az a kérdés, hogy mindez mikor válik elérhetővé. Dél-Koreában már lelepleztek egy 1.17 Gbps-os hálózatot, ami valahol a 4G és az 5G között helyezkedik el. Persze a valódi 5G-s technológia is fejlesztés alatt áll, amit a 2018-as téli olimpián demonstrálni is fognak. Az első 5. generációs hálózat 2020-ban debütálhat, de hazánkba valószínűleg jó nagy késéssel jut majd el a technológia.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid