Drónt mutatott be a Xiaomi

0

A Xiaomi amúgy sem szűk termékpalettája nemrég tovább bővült egy Mi Drone névre keresztelt quadcopterrel.

A Mi Drone 4 rotorral érkezik, amelyekhez lecsatolható védő tartozik. Az akkumulátora 5100 mAh-s, ettől körülbelül 27 perc üzemidőre számíthatunk. A legfontosabb tulajdonság azonban minden bizonnyal a kamera. Ez a megszokottakhoz hűen egy gömbcsuklós megoldással van a drón aljára rögzítve, így biztosítva 3 irányú mozgást a tökéletes felvételekhez. A kamera 104 fokos látószögű lencsével érkezik, felbontása viszont modellenként eltér. A drón ugyanis kétféle verzióban lesz kapható: az alapmodell maximum Full HD-ben, míg a nagyobb testvér akár 4K-ban is képes lesz rögzíteni.

xiaomi-mi-drone-2

Ezenkívül kapunk még olyan funkciókat is, mint a 720p-s livestreamelés, GPS és GLONASS, valamint autopilóta mód. Akkor sem kell aggódnunk, ha a kis játékszer véletlenül lemerülne a levegőben vagy épp túlságosan eltávolodna tőlünk, ugyanis ilyenkor automatikusan visszatér hozzánk. A csomagban találunk még összecsukható futóművet és egy szállításhoz igen praktikus táskát is.

A gyártó árpolitikájához hűen a Mi Drone igen jó áron érkezik, legalábbis a konkurenciához képest. A 380, illetve 457 dolláros árcédula sokaknak még mindig elég borsosnak tűnhet, azonban a drónok sosem voltak olcsó játékszerek, a piacvezető DJI ennél kétszer drágább ligában játszik. Aki vásárláson gondolkozik, annak jó hír, hogy a Full HD-s verzió már most elérhető, a 4K-s csúcsmodellre azonban júliusig várnunk kell.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid