Durva csúcsmobillal készül az Android atyja

0

Andy Rubin, az Android egyik kitalálója és az Android Inc. társalapítója 2014-ben hagyta el a Google-t, de nem hagyott fel a tech jellegű dolgokkal. Most például egy olyan csúcsmobilon dolgozik, amely simán felveheti majd a versenyt az iPhone-okkal és a Google Pixel telefonokkal, sőt, állítólag jobb lesz ezeknél!

Az Android atyjának is nevezett Andy Rubin a hírek szerint nemrég alapított egy új vállalatot Essential Products Inc. néven, amely leginkább mobilokkal és okos otthonokkal foglalkozik. A volt Apple- és Google-dolgozókból álló 40 fős csapat egyik fő célja jelenleg egy új csúcskategóriás okostelefon megalkotása, ami keret nélküli kijelzővel és későbbi hardverbővítési lehetőséggel bír. Az utóbbit valószínűleg nem úgy kell elképzelni, mint a Google legómobilját vagy a moduláris LG G5-öt, hanem valami olyasmire számíthatunk, mint a Moto Z. Ez talán a legéletképesebb megoldás, hiszen egy mágnes segítségével könnyedén csatlakoztathatunk különféle kiegészítőket a készülékhez, de önállóan is tökéletesen használható a mobil. Az első ilyen modul, ami az újdonsághoz elérhető lesz, az egy 360 fokos kamera.

A Moto Z moduljai olyanok, mint egy plusz hátlap

A mobil állítólag nagyobb kijelzőt kap, mint az 5.5 colos iPhone 7 Plus, de a vékony kávák miatt összességében kisebb lesz az Apple telefonjánál. A megjelenítő a hírek szerint nyomásérzékeny lesz, és fém keretet, valamint kerámia hátlapot kaphat a készülék. Ami még érdekes, hogy a jelentésben nem esett szó arról, hogy Androidot futtatna a mobil, de mindenképpen erre tippelnénk.

Andy Rubin, az Android atyja

A készülőfélben lévő csúcsmobilt egyértelműen az iPhone-ok és a Pixel telefonok ellen küldik majd harcba, és ennek megfelelően az árazása is hasonló lesz ezekhez. A megjelenés 2017 közepe felé várható.

Frissítés: a szóban forgó készülék feltűnt a Geekbench tesztprogram adatbázisában, így további részletek derültek ki: Snapdragon 835, 4 GB RAM és Android 7.0.

forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid