Egy rakat hivatalos képen az új Sony csúcsmobil

0

A Sony hamarosan bemutatja az Xperia 1 VI-ot, amiről már szinte minden fontosabb részlet kiderült, most pedig egy nagy adag hivatalosnak tűnő sajtókép is kiszivárgott, így megcsodálhatjuk a végleges dizájnt.

Az új Sony zászlóshajó alapvetően hasonló kinézettel bír majd, mint az elődje, de lesz egy igen fontos változtatás. A gyártó dobja az extrán nyújtott, 21:9-es képarány, így a telefon egy sokkal hagyományosabb, kevésbé hosszú formátummal érkezik. Az új képarány 19,5:9 lehet.

Szintén jelentős változás lehet, hogy búcsút kell intenünk a 4K felbontásnak, így minden bizonnyal egy 120 Hz-es, QHD+ OLED kijelzővel érkezik a telefon.

A kamerák tekintetében csak kisebb újítások várhatók. Ahogy az a képeken is látszik, a kamerasziget szinte ugyanolyan lesz, és alapvetően a szenzorok sem változnak elvileg. Szoftveres fejlesztések jöhetnek, illetve talán a telefotó egység nagyobb zoomra (85-170 mm) lesz képes.

Hardveresen természetesen megkapjuk a kötelező frissítést, így már Snapdragon 8 Gen 3 dolgozik majd az Xperia 1 VI belsejében.

Jó hír, hogy megmarad a 3,5 mm-es jack csatlakozó, ami valamennyire kiemeli majd a telefont a mezőnyből, ez ugyanis már elég ritka a felső kategóriában. Az akkumulátor kapacitása pedig marad 5000 mAh, de állítólag egy a korábbiaknál tartósabb, továbbfejlesztett megoldással készül a gyártó.

A hivatalos bemutató május 17-én lesz, és a hírek szerint egy minimálisan olcsóbb lehet az elődjénél a 2024-es modell, de azért így is egy prémium árazásra (550-600 ezer Ft) számíthatunk.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid