Egy új, hasznos képernyő jelenik meg a Facebook Messengerben

0

A Messenger mára sokak számára az elsődleges kapcsolattartó eszközzé vált a barátokkal, rokonokkal és ismerősökkel, és most egy ezzel kapcsolatos újítást vezetett be a Meta, ami hamarosan világszerte megjelenik mindenkinél.

A Meta (korábban Facebook) hivatalosan is bejelentette, hogy egy új fül jelenik meg a Messenger appon belül, amit kifejezetten a hívásoknak dedikálnak. Egy olyan képernyőre kell gondolni, ami a telefonunk gyári tárcsázójára (azon belül is a híváselőzményekre) hasonlít, csak itt a facebookos hívások jelennek meg.

Az alsó menüsorban meg fog jelenni egy negyedik ikon “Calls” vagy “Hívások” felirattal, ezzel lehet majd az új fülre ugrani, ami egy helyen mutatja a messengeres híváselőzményeket. Időrendben megjelennek a kimenő, a bejövő és a nem fogadott hívások is, legyen szó akár szimpla hang alapú, akár videós beszélgetésről.

Eddig sem volt túl bonyolult hívásokat indítani a Messengeren belül, de be kellett lépni az adott ismerőssel folytatott csevegésbe, és ott jelentek meg a megfelelő gombok. Ezentúl még gyorsabb lesz a dolog, hiszen a hívások képernyőről közvetlenül lehet majd felhívni az ismerősöket.

Az újítás bevezetését már meg is kezdték, de beletelhet néhány hétbe, mire mindenkinél megjelenik a Hívások fül.

A Facebook szerint a hang- és videohívások népszerűsége robbanásszerűen megnőtt a platformon, 2020 elejéhez képest 40%-kal. Összesen 300 millió – kizárólag hangot és videót tartalmazó – hívást kezdeményeznek naponta a Messengeren. Ezzel az új – és még nyilvánvalóbb – elhelyezéssel várhatóan ez a szám tovább fog nőni.

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid