Egyelőre megtiltották az áremelést a Telekomnak és a Telenornak

0

A Telekom és a Telenor is jelentős áremelést tervezett július 1-jétől, ami a legtöbb előfizetőt érintette volna, de felmerült a gyanú, hogy nem folyik minden szabályszerűen.

Az NMHH, azaz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felügyeleti eljárást indított a Magyar Telekom és a Telenor ellen, és azt fogják vizsgálni, hogy a június 1-jére tervezett áremelés, illetve az ügyfelek ezzel kapcsolatos tájékoztatása szabályszerű volt-e.

A szolgáltatók által kezdeményezett drágítás kétoldalú szerződésmódosításnak számít, azaz mindkét félnek bele kell egyeznie a változtatásokba. Az ezzel kapcsolatos értesítések kiküldése már megkezdődött, ám ha valaki 15 napon belül nem jelez vissza, akkor úgy tekintik, hogy elfogadta a módosítást.

Ha valaki nem ért egyet a változtatással, akkor 15 napon belül következmények nélkül felmondható a szerződés. Az NMHH szerint azonban azt nem hangsúlyozták ki eléggé a szolgáltatók, hogy az ügyfelek dönthetnek úgy is, hogy nem fogadják el az ajánlatot, és ebben az esetben a korábbi szerződés marad hatályban. Magyarul nem vagyunk kötelesek elfogadni a drágítást.

Az vizsgálat tehát még folyamatban van, és egyelőre megtiltották a szolgáltatóknak, hogy a július 1-jére tervezett áremelést végrehajtsák. Végleges döntés azonban csak későbbre várható.

forrás: hvg.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid