Elindult a YouTube Music és a YouTube Premium

0

A Google elindította az “új” YouTube Music szolgáltatást, ami a Spotify és az Apple Music ellenfele lesz. Ezen kívül egyéb változás is történt.

A keresőóriás fizetős videós és zenei szolgáltatásai körül eddig is volt egy kis kavarodás, és sajnos ezentúl sem lesz sokkal egyszerűbb a helyzet. Eddig létezett a YouTube Red, amely a sima YouTube fizetős változata (nálunk nem volt elérhető), és reklámmentességet, a videók offline elérhetőségét, illetve háttérben való lejátszási lehetőséget kínált 9.99 dollárért havonta. Na most ennek veszi át a helyét a YouTube Premium, és az árát megemelik 11.99-re.

A YouTube Premium mellé érkezik a YouTube Music, ami részben a Google Play Music-ot váltja, és ez a zenei tartalmakra korlátozódik, így kicsit olcsóbb lesz, havi 9.99 dollár.

Ha esetleg elveszítetted volna a fonalat, akkor a lényeg röviden, hogy ezentúl a YouTube Premium lesz a YouTube fizetős változata, a YouTube Music pedig a Google zenestreamelő szolgáltatása. Ha pedig valaki előfizet a YouTube Premiumra, akkor az már YouTube Music-ot is tartalmazza.

A YouTube Music egyébként kap egy ingyenes, reklámokkal bővített verziót is (hasonlóan a Spotify-hoz), és aki előfizet, az élvezheti teljes egészében a szolgáltatást a már említett 9.99 dolláros havi összegért.

Hazánkban azonban valószínűleg egy darabig csak a YouTube Music lesz elérhető, ami az alkalmazás mellé egy webes klienst is kap, így PC-n is ki tudjuk majd használni a korlátlan zenelejátszást.

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid