Elképesztően gyors, 240 W-os töltéssel jöhet a Realme GT Neo 5

0

Sajnos kapacitás terén még várjuk a nagy áttörést az akkumulátor-technológiában, a töltési sebességen azonban folyamatosan fejlesztenek, és a legfrissebb hírek szerint hamarosan egy új rekorder telefon jelenhet meg, ami a Realme GT Neo 5 egyik változata lesz.

Az egyik ismert kínai szivárogtató nemrég arról számolt be, hogy a Realme GT Neo 5-nek lesz egy olyan kiadása, amibe 240 W-os töltés fogadására képes, 4600 mAh kapacitású akkumulátort szerelnek. A Realme ugyebár az Oppo almárkája, és a kínai vállalat nemrég demonstrálta is ezt a töltési technológiát, a bemutatójukon egy 4500 mAh-s akkumulátor 100%-ra való feltöltése mindössze 9 percet vett igénybe. Ebből már sejthető, hogy a Realme telefonja esetében is kb. 9-10 perces töltési időre számíthatunk.

Ugyanez a technológia később Oppo, OnePlus és Vivo telefonokban is felbukkanhat, hiszen ezek mind egy anyavállalathoz tartoznak.

A Realme GT Neo 5-nek a hírek szerint lesz egy kevésbé extrém változata is, amibe 5000 mAh-s telep kerül, és “csak” 150 W-tal lehet tölteni.

A jelenlegi rekorder egyébként a Redmi Note 12 spéci kiadása (Explorer Edition), ami 210 W-tal tölthető, ez Kínában már meg is jelent. Ennél a modellnél is 9 perces töltési időt ígérnek, igaz, itt kicsit kisebb az aksi, 4300 mAh a kapacitása.

Adott a kérdés: szerinted szükség lehet ennyire gyors töltésre?

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid