Elon Musk el akarta adni a Teslát az Apple-nek, de Tim Cook hallani sem akart róla

0

Ez a hír nem kapcsolódik az Androidhoz, de néha más tech témákról is be szoktunk számolni, most pedig egy elég érdekes dolgot árult el a Tesla alapítója és vezére.

Nemrég robbant a hír, hogy az Apple is elektromos autót gyártana valamikor a jövőben, és erre reagált a Tesla első embere Twitteren (a második bejegyzés a lényeges):

Elon Musk elárulta, hogy amikor nem állt jól a Model 3 program, és az egész Tesla jövője is elég sötétnek tűnt, akkor felvette a kapcsolatot Tim Cookkal egy esetleges felvásárlás miatt. Akkoriban a Tesla értéke tizede volt a mostaninak, az Apple vezérét azonban nem érdekelte a dolog, így egy találkozóra sem volt hajlandó. (Egyébként ez valamikor 2018 elején történhetett, de érdekes módon már 2014-ben is voltak pletykák arról, hogy az Apple megveheti a Teslát.)

Azóta a Tesla óriásit növekedett, a részvényáraik az egekben, és Elon Musk a világ második leggazdagabb embere lett novemberben, beelőzve Bill Gatest, így már csak Jeff Bezos, az Amazon vezére van előtte.

Érdekes belegondolni, hogy mi történt volna, ha az Apple felvásárolja a Teslát, de egy biztos: Elon Musknak nagy szerencséje volt, hogy Tim Cook visszautasította.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid