Elon Musk elkészítheti az Android és az iOS alternatíváját

0

Jelenleg szinte teljesen lefedik az okostelefonos piacot az Android és az iOS rendszerű készülékek, pedig több nagy gyártó is próbálkozott már saját mobilos platformmal, elég csak a Microsoftra vagy a Samsungra gondolni. Elon Muskról eddig nem gondoltuk, hogy ilyen tervei lennének, de az is elég nagy meglepetés volt, hogy megvette a Twittert, és talán pont emiatt kényszerülhet arra, hogy saját telefonos rendszert hozzon létre.

A Twitternél most elég nagy a fejetlenség, sok kritikát kapott a közöségi oldal a felvásárlás óta, és még az is felmerült pletykaszinten, hogy kirakhatják az appot az Apple alkalmazásboltjából és a Play Áruházból. Kicsi az esély rá, hogy ez valóban megtörténik, de az jelzésértékű, hogy Phil Schiller, az App Store fejese, illetve az almás cég marketingvezetője, deaktiválta a Twitter-fiókját.

A híresztelésekre reagálva valaki felvetette Twitteren, hogy egy ilyen tiltás esetén Elon Musk elkészíthetné a saját okostelefonját, hiszen aki rakétákat küld a Marsra, annak ez sem lehet nehéz feladat. Musk reagált is a felvetésre, azt írta, hogy reméli, hogy nem lesz erre szükség, de ha nincs más választása, akkor fog készíteni egy alternatív telefont.

Készülhet tehát a Google és az Apple, Elon Musk beszáll melléjük vetélytársnak, ha kidobják a Twittert az alkalmazásboltokból. Ez persze lehet egy blöff is, de simán kinézzük belőle, hogy megteszi.

Persze saját telefonos platformot építeni sok szempontból nehezebb, mint elektromos autót vagy rakétákat. Itt nem elég szimplán a technológiai tudás és a rengeteg pénz, óriási alkalmazáskínálatra van szükség ahhoz, hogy az emberek fontolóra vegyenek egy alternatív készüléket. Sem a Samsung, sem a Microsoft nem volt képes átütő sikereket elérni ezen a téren, és a Huawei jövője is kérdéses, hiszen jelenleg leginkább csak Kínába rúgnak labdába.

A kérdés mindenesetre adott: szerinted lenne helye egy harmadik platformnak az Android és az IOS mellett? És ha igen, kinézed Elon Muskból, hogy megcsinálja?

Forrás: Twitter

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid