Elon Musk felfüggesztette a Twitter felvásárlását

0

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Elon Musk ajánlatott tett a Twitter felvásárlására, összesen 44 milliárd dolláros összeget kínált a közösségi oldalért, amit rövid gondolkodás után el is fogadott a vállalat. Most azonban úgy néz ki, problémák merültek fel, és még az is lehet, hogy meghiúsul az üzlet.

Sokan bizonyára arra gondolnak, hogy Elon Musk meggondolta magát, mégsem akarja megvenni a Twittert, de a helyzet nem ennyire egyszerű. Az oldal értékét nyilván sok minden befolyásolja, az egyik például, hogy mennyire valósak a felhasználói statisztikák. Ezzel kapcsolatban alakult ki egy vita, a Twitter befektetési jelenésében ugyanis az olvasható, hogy a kamu felhasználók aránya 5% alatt van, a Tesla vezére szerint viszont ez nagyon messze áll a valóságtól.

Elon Musk szerint 20% körüli, vagy akár még magasabb is lehet a kamu regisztrációk aránya, tehát a négyszerese annak, amit a Twitter állít, márpedig ő az alapján tett ajánlatot.

Ami érdekesebbé teszi a helyzetet, hogy a Twitter nem hajlandó bizonyítékot adni arra, hogy valóban 5% alatt van a nem valós felhasználók aránya. Musk szerint véletlenszerű mintákat kellene venni, és ez alapján ellenőrizni a felhasználók valódiságát, de a Twitter szerint ez nem megvalósítható, mivel privát információkat kellene megosztaniuk.

A Tesla vezére az közölte, hogy így nem folytatódhat a felvásárlás, és egészen addig felfüggeszti a folyamatot, amíg ezt a kérdést nem sikerül tisztázni.

Persze olyan vélemények is akadnak, amelyek szerint így szeretné Elon Musk lejjebb tornázni a vételárat, és már vannak is olyan pletykák, amelyek szerint az eredeti ajánlatánál olcsóbban mehet végbe a felvásárlás.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid