Eltűntek a dislike-ok a YouTube-ról

0

Március végén számoltunk be a YouTube tervéről, amely arról szól, hogy eltüntetnék a dislike-ok számát a videók alól, és most úgy néz ki, hogy meg is kezdték az éles bevezetést. Sokan nem örülnek az újításnak…

Többen jelezték felénk, illetve mi magunk is tapasztaltuk, hogy a YouTube app már csak a like-ok számát mutatja a videók alatt, a dislike számláló viszont megszűnt. Továbbra is rá lehet nyomni a lefelé mutató hüvelykujjra, de így már nem sok értelme van, hiszen csak a videó készítője látja a nemtetszésünket, más felhasználók nem.

A YouTube ezzel a lépéssel állítólag az online zaklatás ellen szeretne lépéseket tenni, hogy ne tudjanak dislike-kampányok kialakulni a tartalomgyártók ellen. Ugyanakkor számos negatív hatása is lehet az újításnak, hiszen eddig egyértelműen fel lehetett ismerni a gyenge minőségű és a kamu videókat a sok dislike-ról. A felhasználók tudták ezzel jelezni másoknak, hogy nem érdemes az időt fecsérelni a megnézésre, így viszont ez a lehetőség megszűnt. Arról nem is beszélve, hogy a like/dislike arány egy remek mutatója volt annak, hogy a nézőknek mennyire tetszik egy adott videó.

Sokan tehát úgy vélekednek, hogy a dislike-ok számának eltüntetésével a gyenge tartalmakat, illetve azok készítőit támogatja a YouTube. Persze eddig is letilthatta a videós a kedvelés gombokat, illetve a kommentelést is, viszont ezzel már alapból gyanússá váltak a videók.

Még nem tudjuk, hogy mennyire széles körben vezették be a YouTube újítását. Lehetséges, hogy nálad még látszanak a dislike-ok, de nagyon úgy néz ki, hogy döntött a Google, és hamarosan mindenkinél átállhatnak az új verzióra.
Frissítés: egyelőre csak a mobilos alkalmazásra érvényesek a fentiek, a böngészős felületen még látszódnak a dislike-ok, az viszont kérdéses, hogy meddig.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid