Ennyibe fog kerülni a Xiaomi 13 Lite 5G

0

Hamarosan megejtik a Xiaomi 13 széria nemzetközi bemutatóját, az alap és a Pro modell azonban egy ideje már kapható Kínában, így ezeknek a jellemzőit már ismerjük. Számítunk egy Lite modellre is, ami a zászlóshajóknál kicsit kedvezőbb áron kínál majd korrekt jellemzőket. Nézzük, hogy ez milyen lesz!

A hírek szerint a Xiaomi 13 Lite 5G sem lesz egy teljesen új készülék, a jellemzőit a Kínában már megjelent Civi 2-től örökölheti, most viszont kiderültek a várható európai árak. Egy megbízható forrás szerint a 8+128 GB-os alap modellért 499 eurót (~191.700 Ft) fognak kérni, a 8+256 GB-os kiadás pedig 549 euróba (~210.800 Ft) kerülhet. Ezek elég messze vannak a két évvel ezelőtti Xiaomi Mi 11 Lite 5G és 11 Lite 5G NE készülékek kedvező áraitól, de sajnos már más világ van, minden műszaki cikk többe kerül (az élelmiszerről pedig ne is beszéljünk).

Egyébként egy egész korrekt felső-középkategóriás mobil lesz a Xiaomi 13 Lite 5G, ami 6,55 colos, 120 Hz-es, Full HD+ felbontású AMOLED kijelzővel és Snapdragon 7 Gen 1 processzorral bír. A készülék egyik érdekessége a duál előlapi kamera lehet 2 db 32 MP-es szenzorral, amelyek egy középre helyezett, kapszula alakú kivágásban foglalnak helyet. Emiatt kicsit úgy néz majd ki elölről a mobil, mint az iPhone 14 Pro modellek, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy lesz-e valami hasonló szoftveres megoldás, mint az Apple dinamikus szigete.

Említést érdemel még az 50 MP-es hátlapi kamera, amihez egy 8 MP-es ultraszéles látószögű egységet, valamint egy 2 MP-es segédérzékelőt szerelnek. Az akkumulátor kapacitása 4500 mAh lehet, és támogatni fogja a 67 W-os gyorstöltést.

A Xiaomi 13 Lite 5G minden bizonnyal Magyarországon is megjelenik, várhatóan 200 ezer Ft körüli indulóáron.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid