Európában is betilthatják a TikTokot

0

Múlt héten Joe Biden amerikai elnök aláírta azt a törvényjavaslatot, amely teljesen betiltaná az USA-ban a TikTokot, most pedig úgy néz ki, hogy az EU-ban is napirenden van a téma, nem nézik jó szemmel a vezetők a kínai közösségi oldal tevékenységét.

Az USA-ban egyértelműen amiatt aggódnak, hogy a TikTok egy kínai vállalat kezében van, ezért azt találták ki, hogy betiltják az appot az országban, amennyiben a tulajdonos nem adja el. A ByteDance nem sokkal később reagált is az amerikaiak lépésére, azt írták, hogy semmiképp nem fogják eladni a TikTokot, inkább a tiltást választják. Persze első körben mindenképp vitatják azt, hogy hozhat-e ilyen törvényt az USA, és bíróságon támadják meg.

Az amerikai fejlemények után az EU-ban is felmerült a kérdés, hogy a törvényhozók szándékoznak-e lépéseket tenni a TikTok ellen. A Politico beszámolója szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a 2024-es bizottsági választásról szóló vita során azt mondta: “Nincs kizárva”.

Von der Leyen a továbbiakban hozzátette, hogy a Bizottság “a világon a első intézmény volt, amely betiltotta a TikTokot a vállalati telefonjain”, és hogy “pontosan tudjuk, milyen veszélyt jelent a TikTok”.

Konkrét lépésről egyelőre nincs hír, de nagyon úgy néz ki, hogy az EU-ban sincs teljesen biztonságban a TikTok szabad működése. A Bizottság egy ideje már szemmel tartja a közösségi oldal térnyerését, és nem csak a kínai befolyás miatt aggódnak, hanem azért is, mert a TikTok állítólag nem sokat törődik a felhasználók mentális egészségével, és komoly károkat okozhat a fiatalabb korosztály fejlődésében.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid