Ezek 2019 legjobb mobilos kamerái

0

Óriásit fejlődött a mobilos fotózás az utóbbi években, sok esetben valóban szükségtelenné váltak a fényképezőgépek, egy átlagfelhasználó igényeit ugyanis bőven kielégíti egy jobb okostelefon. De melyiket is érdemes választani, ha fontos a fotózás vagy a videózás? Mutatjuk!

A kamerák tesztelésére szakosodott DxOMark csapata összeszedte az év legjobb mobilos kameráit, ráadásul nem csak egyetlen listát közöltek, különböző kategóriák szerint is rangsorolták a készülékeket. Kezdjük mindenesetre az összesített toplistával:

A szakemberek szerint a két legjobb kamerával szerelt okostelefon jelenleg a Huawei Mate 30 Pro és a Xiaomi CC9 Pro Premium Edition, aminek a szinte teljesen megegyező alap változata nálunk Xiaomi Mi Note 10 néven jelent meg. Ezek a mobilok 121 pontot kaptak összességében, de nem sokkal maradt le tőlük az iPhone 11 Pro Max, a Galaxy Note 10+ 5G és a sima Galaxy Note 10+ sem.

Videózás

Videózásban az Apple mobilja lett a nyertes, ez nem annyira meglepő, de ugyanannyi pontot kapott a Xiaomi készüléke is, ami elég nagy teljesítmény. Ott van még a TOP 5-ben a Pixel 4, a Note 10+ 5G, valamint az S10 5G is.

Zoom

Ha optikai zoomról van szó, akkor a Xiaomi CC9 Pro (Mi Note 10) az új befutó, nagy távolságból is igen részletes képeket lehet vele lőni. Nagyon látványos az 5x-ös optikai és a 10x-es hibrid nagyítás is, de akár egészen 50x-ig van lehetőségünk zoomolni digitálisan.

A P30 Pro szintén jól teljesít ezen a téren, utána pedig a Mate 30 Pro és a Pixel 4 következnek, de ezek már jóval kisebb mértékű zoomra képesek.

Ultraszéles látószög

Az ultraszéles látószögű kamerát a Note 10+ 5G esetében ítélték a legjobbnak, de nem sokkal maradt el tőle az iPhone 11 Pro Max és a Galaxy S10 5G sem, sőt, még a Xiaomi CC9 Pro és az S10+ is felfértek a toplistára.

Éjszakai fotózás

Ez is egy fontos szempont, és úgy néz ki, hogy kevés fénynél a Huawei mobiljai remekelnek leginkább. A Mate 30 Pro és a P30 Pro vezeti a listát, utánuk jön a két 5G-s Samsung telefon, és itt sem maradt ki a Xiaomi készüléke.

 

A top telefonok közül egyébként messze a Xiaomi Mi Note 10 (CC9 Pro) a legolcsóbb, a készülék magyarul is tudó Global verzióját már átszámolva 131 ezer Ft-os áron meg lehet rendelniGBXMNT10BF kuponkód felhasználásával.

Forrás: DxOMark

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid