Ezek a Facebook Messenger legfrissebb újításai

3

A Facebook mindig fejleszt valamit a Messengeren, nem telik el úgy egy hónap, hogy ne kapnánk valami új funkciót. Nézzük, hogy mivel készült a közösségi oldal az ünnepekre!

Nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz fehér karácsony, de a Messengeren könnyen előidézhetünk egy kisebb havazást. Elég csak bemásolni a ❄ karaktert egy beszélgetésbe vagy küldeni egy havas/ünnepi matricát, és máris elkezdenek hullani a hópelyhek. Egyébként csak akkor működik a dolog, ha az említett jel után nem írunk mást, ez az utolsó üzenet az adott beszélgetésben.

erica_snow_fall

Ugyanez működik szívekkel is, de ekkor “<3” jelet vagy ilyen témájú hangulatjelet kell küldeni valamelyik ismerősünknek. Szilveszterkor pedig konfetti is előcsalható lesz.

Másik érdekes újítás, hogy már beceneveket is megadhatunk a csevegéshez. Ehhez a beszélgetés fölött az információ jelre kattintva válasszuk a “Becenevek” menüpontot. Itt átírhatjuk a saját, illetve a partnerünk nevét is, és a továbbiakban ez jelenik majd meg csevegésnél.

Az eddig említett dolgoknál sokkal nagyszabásúbb fejlesztés a Photo Magic. Ez folyamatosan keresi az ismerős arcokat az elkészített képeken, és ha talál ilyet, akkor azt azonnal megoszthatjuk az adott személlyel. Természetesen ha más készít rólunk fotót, akkor is működik a dolog. Ez a funkció akár aggasztó is lehet, még szerencse, hogy ki lehet kapcsolni. Egyébként a Photo Magic még nem jelent meg minden régióban, fokozatosan kerül aktiválásra.

forrás: GSMArena, HVG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid