Ezek az okostelefonok bocsájtják ki a legnagyobb sugárzást

0

A német sugárvédelmi hivatal adatai alapján a Pénzcentrum készített egy friss összeállítást az okostelefonok sugárzási értékeivel kapcsolatban. Megnézték, hogy mely készülékeknél jöttek ki a legmagasabb értékek, és azt is, hogy hogyan teljesítenek a legnépszerűbb modellek.

Európában a mobilok sugárzási határértéke 2W/kg, és ezt egyik telefon sem érte el a legfrissebb adatok szerint, de voltak, amik megközelítették. A Motorola Edge esetében 1,79W/kg-ot mértek, a ZTE Axon 11 5G-nél 1,59W/kg-ot, a OnePlus 6T-nél pedig 1,55W/kg-ot. Ezeket Sony, Google és Oppo márkájú mobilok követik a legtöbbet sugártó készülékek listáján. Annyit még érdemes megemlíteni, hogy az USA-ban például alacsonyabb a határérték (1,6W/kg), ezt a Motorola telefonja már túllépte, a többi viszont nem éri el ezt sem.

Az alábbi diagramon pedig azok a készülékek láthatók, amelyek kifejezetten népszerűek Magyarországon (és volt róluk sugárzási adat). Ezek közül az Apple mobiljaira jöttek ki a legmagasabb értékek, de a jó hír, hogy egyik sem éri el még az 1W/kg-ot sem, vagyis az EU-s határérték felét.

Az egyik nagy győztes egyébként a Galaxy S20 FE lett, amely kifejezetten alacsony, 0,241W/kg-os értéket produkált.

Forrás: Pénzcentrum

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid