Ezért lesz jó az LG G6 Snapdragon 821-es processzorral

6

Egyesek talán csalódottak amiatt, hogy az LG G6 “csak” Snapdragon 821-es processzorral érkezik, de a gyártó most elárulta, hogy ez miért jobb választás a Snapdragon 835-nél.

2011-2016: nyers erő növelés, 2017+: optimalizáció és stabilitás

Az utóbbi években elképesztő üzemben növekedett a mobilos hardverek teljesítménye, és eljutottak arra a szintre, hogy ezt már szinte képtelenség kihasználni a mai szoftverekkel. Egyszerűen nincs olyan app vagy játék, amihez szükséges lenne a legújabb processzor vagy GPU. Az LG szerint éppen ezért idén már nem a nyers erőre, hanem a stabilitásra és az optimalizációra kell ráfeküdni – hardveres és szoftveres szempontból egyaránt.

LG G6 (fotó: Mashable)

Az új Snapdragon 835 első készleteire a hírek szerint lecsapott a Samsung, ami nem volt nehéz, hiszen ők gyártják a chipsetet. De erre egyrészt még várni kell, ráadásul ha kész is lesz, előfordulhatnak kezdeti problémák, amiket majd ki kell küszöbölni. A tavalyi Snapdragon 821 viszont már bizonyított, egy kiforrott megoldásról van szó, és ez is bőven elegendő nyers erővel rendelkezik.

Az LG rengeteget dolgozott azon, hogy a G6 szoftvere minél gördülékenyebb legyen, és ezt sokkal könnyebb összhangba hozni egy már kész hardverrel. Ráadásul így jóval hamarabb is megjelenhet az új csúcsmodell, hiszen a Galaxy S8-at leszámítva az első Snapdragon 835-ös mobilok majd csak valamikor nyár elején kerülhetnek piacra.

Az LG G6 tehát hardveres téren nem újított hatalmasat, de van azért benne bőven innováció. Az 5.7 colos, 18:9-es QHD+ kijelzőt rendkívül vékony keret veszi körbe, kapunk egy remek dual hátlapi kamerát, és az IP68-as tanúsítvány szerinti por- és vízállóság is nagyon hasznos lehet. A sokat említett Quad DAC hangrendszer viszont sajnos nem lesz benne az európai modellben.

További infókat itt találsz az LG G6-ról.

via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid