Ezzel váltaná ki a Google a jelszavak használatát

0

A kaliforniai óriás legújabb fejlesztése még egyszerűbbé tenné a Google fiókba történő bejelentkezést.

Manapság egy átlag felhasználó rengeteg fiókkal rendelkezik: Facebook, Google, Twitter stb. Ha biztonságban akarjuk tartani ezeket, akkor érdemes mindenhova más jelszót választani. Így viszont könnyen belezavarodhatunk, hogy hol melyiket használjuk.

A Google ezt szeretné megakadályozni új funkciójával, amit eddig csak egy szerencsés Nexus 6P felhasználó próbálhatott ki. Rohit Paul a Redditen osztotta meg történetét, miszerint kapott egy e-mailt, hogy részt vehet egy tesztelésben. A kaliforniai óriás megengedte neki, hogy asztali gépen be tudjon jelentkezni a Google fiókjába csak a telefonja használatával, jelszó megadása nélkül.

google mobil bejelentkezés

Amint beállította a funkciót, a következő bejelentkezés során elég volt feloldani telefonja képernyőzárját, majd megerősíteni a bejelentkezést. A biztonság kedvéért egy egyszerű azonosítási folyamat kötelező, de ez tényleg csak fél másodperc erejéig tart. És kész, már bent is van. Természetesen a hagyományos módon ezután is be lehet majd lépni, ha a telefon lemerül, netán nincs kéz közelben vagy ne adj’ isten ellopják.

Érdekes újítás ez a Google részéről, azonban nem tudni milyen széles körben lesz elérhető (lehet, hogy csak Nexus mobilokkal működik majd vagy csak Marshmallow operációs rendszerrel), és az sem, hogy mikortól. Minden estre néhány karaktert spórolna a lehetőség az évek során, így remélem a Google hamarosan mindenki számára elérhetővé teszi.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid