A Facebook app állítólag szándékosan lemerítheti a telefonokat

0

A Facebookkal kapcsolatos kritikákból nincs hiány, kezdve az okostelefonokon tárolt személyes adatok begyűjtésétől az adatok nemkívánatos harmadik felekkel való megosztásáig és sok másig. Most azzal vádolják a platformot, hogy titokban képes lemeríteni az okostelefonok akkumulátorát.

George Hayward volt Facebook-alkalmazott és adatkutató a New York Postnak elmondta, hogy a közösségi app titokban le tudja meríteni a telefonok akkumulátorát az úgynevezett “negatív tesztelési” gyakorlat részeként. A negatív tesztelés a szoftvertesztelés egy olyan formája, amely váratlan viselkedéseket és körülményeket alkalmaz egy szoftveren, hogy lássák, hogyan birkózik meg vele.

“Azt mondtam a menedzsernek, hogy ‘Ez árthat valakinek’, mire ő azt mondta, hogy azzal, hogy néhány embernek ártunk, segíthetünk a nagyobb tömegeknek” – idézte Haywardot a lap, hozzátéve, hogy azért rúgták ki, mert nem volt hajlandó részt venni a negatív tesztelésben. Az adattudós pert indított, amelyet azóta visszavontak.

A negatív tesztelés általában véve nem feltétlenül problémás, mivel a vállalatoknak alaposan tesztelniük kell a szoftvereiket különböző forgatókönyvek szerint. A Facebook azonban átlépett egy határt, ha a gyakorlat részeként valóban szándékosan lemerítette a felhasználók telefonjának akkumulátorát.

Hayward azzal érvelt, hogy a felhasználók telefonjának szándékos lemerítése veszélybe sodorhatja az életüket olyan esetekben, amikor vészhelyzet van, és gyorsan segélyhívást kellene indítaniuk. Továbbá ez a gyakorlat felgyorsíthatja az akkumulátor elhasználódását is, mivel arra kényszeríti a felhasználókat, hogy gyakrabban töltsék a telefonjukat.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid