A Facebook ingyen Wifi “radart” fejleszt

0

A Facebook fejlesztőcsoportja állítólag azon dolgozik, hogy egyfajta megoldást találjon arra, hogy az applikáció megtalálja nekünk a közelünkben elérhető nyilvános Wifi-lelőhelyeket. A funkció egyelőre tesztfázisban van, és csak néhány régióban elérhető.

Az új funkció a “Find Wi-Fi”, azaz “Találj Wifit” névre hallgat, és a The Next Web akadt rá először a legutóbb frissített iOS-es Facebook alkalmazásban. A beállítások menüben lehet rábukkanni, és engedélyeznünk kell, hogy az alkalmazás feltérképezze a környezetünket, illetve a helymeghatározást is be kell kapcsolnunk. Később minden bizonnyal Android rendszerre is elérhető lesz az opció.

A hasznos funkció széles körben való elterjedésének időpontja egyelőre még ismeretlen, azonban a Facebook hivatalosan is megerősítette a VentureBeatnek, hogy már dolgozik az opció alkalmazásba való integrálásán.

facebook-wifi

Az új “ingyenwifi-térkép” megkeresi a környezetünkben lévő nyílt hálózattal rendelkező üzleteket, ráadásul információkat is kapunk róluk, többek között a nevüket és a nyitvatartási idejüket. Arról, hogy a cég hogyan fogja kezelni a funkció megjelenésével felmerülő biztonsági kérdéseket, egyelőre nincs információnk.

forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Király Artúr

Új tag a Napidroidnál

NapiDroid