A Facebook több mindenben is másolja az egyik nagy riválisát

3

A Facebook Messenger Day nevű megoldása erőteljesen hasonlít majd a Snapchat nagy népszerűségnek örvendő funkciójára, de nem ez az egyetlen „rejtélyesen” hasonlító újításuk. A Facebook ugyanis hatalmas felhasználóbázisa ellenére (vagy éppen amiatt) azzal a problémával küzd, hogy a fiatalok egyre inkább más szolgáltatásokat részesítenek előnyben.

Persze, ahogyan az lenni szokott a legtöbb elterjedt megoldással, a Snapchat különféle szolgáltatásait is mindenki elkezdte másolni, több-kevesebb sikerrel. Nem kivétel a Facebook fennhatósága alá tartozó Instagram sem, ahol a Stories nevű funkcióval szintén lehetőséget kapunk egy olyan kép vagy rövid videó megosztására, ami 24 óra után automatikusan eltűnik.

Az Instagram esetében még arra sem nagyon vették a fáradtságot, hogy valami eltérőbb nevet válasszanak (Story --> Stories). A tapasztalat pedig az, hogy gyakran a gyengébb minőségű tartalmak kerülnek ide...

Az Instagram esetében még arra sem nagyon vették a fáradtságot, hogy valami eltérőbb nevet válasszanak (Story –> Stories). A tapasztalat pedig az, hogy gyakran a gyengébb minőségű tartalmak kerülnek ide…

Aztán egy bizonyos szempontból kifejezetten ijesztő megoldással jött a Facebook, ez lett a Lifestage, amit csak bizonyos életkorban lévők használhat(ná)nak. Konkrétan 22 éves kor felett lemondhatunk arról, hogy használjuk ezt az alkalmazást. A Lifestage alapkoncepciója az, hogy egy-egy adott középiskolából összegyűjtse a diákokat, akik bármilyen dologról megoszthatnak képeket vagy videókat, amiket kedvelnek vagy nem kedvelnek. 20 tanuló felett „feloldódik” egy iskola, ahol aztán megtalálhatják egymást a felhasználók. Persze azt bevallottan nem tudják ellenőrizni, hogy ki milyen idős és/vagy hová jár iskolába…

Az is erősen vitatható, hogy a Lifestage hiányzott-e bárkinek.

Az is erősen vitatható, hogy a Lifestage hiányzott-e bárkinek.

A Lifestage jelenleg nem érhető el Androidra, csak iOS-re tölthető le itt: Lifestage az App Store-ban.

Most pedig a Facebook a Messengeren belül egy újabb szolgáltatást tesztel, ami a Messenger Day névre hallgat, és a fentiekhez hasonlóan meglehetősen emlékeztet a Snapchat Storyra: itt is a képek, a rövid videók és az azokra aggatható töménytelen mennyiségű matricák dominálnak, amelyeket csak 24 órán keresztül tekinthetnek meg ismerőseink.

Jelenleg a Messenger Dayt tesztelik Lengyelországban, ami ugyanazon a videós-selfie-s-matricás-smileys-24 óra után eltűnős vonalon mozog.

Jelenleg Lengyelországban tesztelik a Messenger Dayt, ami ugyanazon a videós-szelfis-matricás-szmájlis-24 óra után eltűnős vonalon mozog.

Egyelőre csak Lengyelországban tesztelik az újítást, ami néhány részletében egy az egyben a Lifestage funkcióit hozza. Valószínűleg még nem dőlt el, hogy milyen módon lesz ebből „végleges” szolgáltatás.

Források: Android Authority (1, 2)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Informatikus, vagy valami olyasmi

NapiDroid