Felfüggesztették a Huawei elleni szankciók egy részét

0

A napokban robbant a hír, miszerint az USA tiltólistára tette a Huaweit, aminek következtében gyakorlatilag az amerikai cégeknek meg kellett szüntetniük a kapcsolatot a vállalattal. Így tett a Google is, aminek következtében mindenféle Android licencet elveszített a kínai gyártó, ám most úgy néz ki, kénytelen volt enyhíteni a szankciókon az Egyesült Államok.

Az USA kereskedelmi minisztériuma 90 napra felfüggesztette a Huawei ellen hozott intézkedések egy részét, hogy a vállalatok fel tudjanak készülni ezek hatásaira. A cél, hogy a már kiépített hálózati megoldások fenntarthatóak legyenek, ugyanis néhány amerikai távközlési szolgáltató erősen függ a Huaweitől, és persze az sem utolsó szempont, hogy a felhasználók ne maradjanak szoftverfrissítések nélkül.

Az egyik legnagyobb meglepetést és legtöbb indulatot kiváltó részlet természetesen az volt, hogy a Google elvesz mindenféle Android fejlesztést a Huaweitől, ám szerencsére ezt is eltolták, így csak augusztus 19-én lép majd életbe. Ez azt jelenti, hogy egyelőre biztosan nem lesz gond a frissítésekkel a jelenlegi készülékek esetében, ám újabb modellek már ez idő alatt sem kaphatnak engedélyt a Google-től a szoftvereik használatára. Néhány a közeljövőben megjelenő mobil esetében, mint például a Honor 20 modellek, valószínűleg már lezajlott a certifikációs eljárás, így ezek még nem érintettek, a később érkező készülékeknél viszont már gondok lehetnek (pl. Mate 30 széria).

Fontos kiemelni azonban, hogy nem minden szankciót függesztettek fel, a Huawei továbbra sem vásárolhat amerikai hardvereket, alkatrészeket a termékeihez. Ez a 90 nap viszont talán elég idő arra, hogy rendeződjön a helyzet, átgondolja mindkét fél a hosszú távú következményeket, és talán tovább enyhítenek majd a szankciókon az amerikaiak. A Huawei pedig jobban fel tud készülni arra az időszakra, amikor a Google nélkül kell megoldania a készülékeik szoftveres környezetét.

Forrás: Reuters, via GSMArena 

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid