Fizetett rajongók a Galaxy S6 kínai bemutatóján

2

Egy friss sanghaji jelentésben az olvasható, hogy a Samsung fizetett rajongókat bérelt fel a Galaxy S6 és S6 edge készülékek kínai sajtóbemutatójára.

A hírek szerint 500 fizetett rajongó vett részt az eseményen, ami nagyjából a felét tette ki a teljes létszámnak. A Samsung állítólag olyan 30 év alatti személyeket keresett a munkára, akik diáknak néznek ki.

A felbérelt rajongók feladata értelemszerűen az volt, hogy Samsung fannak adják ki magukat, és hogy azt nyilatkozzák a sajtónak, hogy nagyon érdeklődnek a gyártó új csúcsmobiljai iránt. Aki végigült legalább egy órát a rendezvényen, az megkapta a 4.8 dollárnak megfelelő fizetségét (kb. 1350 forint), sőt, minden elhozott személy után további 3.2 dollár járt.

Samsung-Galaxy-S6-s6-edge-header

Az egyik résztvevő azt mondta az esemény után, hogy a WeChat csevegő alkalmazásban talált rá a Samsung által hirdetett munkalehetőségre. Az is kiderült, hogy a jelentkezéshez képet, nevet és telefonszámot kértek, és “lájkolni” kellett a Samsung Galaxy oldalát a Baidu közösségi portálon.

Az utóbbi néhány hónapban egyébként Kínában is tarolt az iPhone 6, és mivel egy hatalmas piacról van szó, ezért nem csoda, hogy a Samsung igyekszik mindent megtenni a Galaxy S6 modellek ottani sikeréért.

Frissítés (2015. 04. 06): A Samsung közleményben reagált a tegnapi hírekre, és teljes mértékben elutasítják a vádakat. Azt írják, hogy senki sem lett felbérelve, és senki sem kapott pénzt a részvételért. Több, mint 1100 résztvevő volt a bemutatón, és mindenki hivatalos meghívásra érkezett.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid