Friss hírek az új Samsung csúcsmobilról, ami jobb mint a Galaxy S5

0

Sokat hallhattunk már a továbbfejlesztett Samsung Galaxy S5-ről, és egy friss hír megerősíti egy ilyen készülék létezését, ráadásul úgy tudjuk, hogy már elég jól állnak a fejlesztéssel, és csak az utolsó simítások vannak hátra.

Az új fejlesztés a “Project KQ” nevet viseli, és ez elég beszédes, mivel a jelenlegi Galaxy S5 “Project K” néven futott a cégen belül. A hírek szerint egyébként eddig a legnagyobb hátráltató tényező az alkatrészhiány volt, ami valószínűleg kijelzőre vonatkozik. Ez egyébként QHD felbontású lesz, azaz 2560 x 1440 pixeles, és valószínűsíthető a Super AMOLED panel, de erről még nincs információ egyelőre.

Intel-Modem

Project KQ többféle verzióban is elérhető lesz, de ezt már megszokhattuk a Samsungnál. A Dél-Koreába szánt változat a legújabb 8 magos Exynos 5430 chipsettel jön, ami négy darab 2.5GHz-es Cortex-A15-ös, és négy darab 1.5GHz-es Cortex-A7-es processzormagot jelent. Ez a hardver már támogatja a QHD kijelzőket, és a 8K UHD videólejátszást is, ráadásul az Intel LTE modemjét kapta meg, ami 300Mbit/s letöltési, és 150Mbit/s feltöltési sebességre képes.

Valószínűleg lesz Snapdragon 805-tel készült változat is, amiről bővebben írtunk már korábbi cikkünkben. Összességében egy igen komoly készülék lesz az új prémium S5, de a megjelenésére azért még várni kell.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid