Gmail Go: elérhető a takarékos Gmail alkalmazás, ami kevesebb helyet foglal

0

Már többször is írtunk az Android Go rendszerre szánt Go appokról, ezek amolyan Lite verziók, amik kevés RAM-mal és tárhellyel, illetve lassabb mobilnettel is beérik. A Go alkalmazások általában nem elérhetők a normál Androidot futtató készülékekre, most azonban a Gmail Go-t mégiscsak kiadta a Google egy szélesebb kör számára, érdemes lehet kipróbálni.

A Gmail Go még 2018-ban jelent meg Android Go rendszerre, és igazából minden fontosabb funkcióval rendelkezik, amivel a normál Gmail, de sokkal kisebb helyet foglal, és más szempontból is takarékosabb. A dizájn egyébként alapvetően megegyezik, de nincs ott például alul a Meet tab, ami egyébként elég sokakat zavar (persze el lehet tüntetni a normál Gmail-ben is).

Balra: Gmail, jobbra: Gmail Go

A Gmail Go a hírek szerint a héten elérhetővé vált “minden Android készülékre” a Play Áruházban, de valószínűleg még nem minden régióban, nekünk például egyelőre nem engedi letölteni.

Szerencsére fent van az app az APKMirror oldalán is, aki nem akar várni, az innen telepítheti manuálisan.

Ha esetleg kipróbáltad az appot, írd meg nekünk a tapasztalataidat kommentben!

Frissítés: úgy néz ki, a Google szándékosan vonta vissza az Gmail Go szélesebb körű megjelenését a Play Áruházban, az okát egyelőre nem tudjuk.

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid