Google Pixel vs iPhone 7 Plus sebességteszt

7

Egymásnak eresztették az Apple és a Google legújabb csúcskészülékét, hogy megnézzék melyik a gyorsabb. Nézzük mi lett az eredmény!

Rengetegféle androidos mobilt hasonlítottak már iPhone-okhoz, de a különböző gyártói szoftverek általában kevésbé jól optimalizáltak, mint a Google által kreált stock Android. A Pixel telefonokat azonban teljes egészében a keresőóriás tervezte, ők felelnek a hardverért és a szoftverért is, így sokkal jobb eséllyel indulnak a Apple-mobilok ellen.

Az tesztben a nagyobbik iPhone 7 és a kisebbik Pixel mobil vesz részt, aminek egyszerű az oka: mindkét készülék Full HD felbontású, így korrektebb az összevetés. Most pedig jöjjön a videó!

Az eredmény elég vegyes, de értékeljük röviden a látottakat. A videó lényegi része egy Geekbench teszttel indul, amelyből kiderül, hogy nyers erőben az Apple A10 processzora felül kerekedik a Snapdragon 821-en, ilyen szempontból tehát az iPhone 7 Plus indul előnnyel. Ez azonban az alkalmazások elindításánál egyáltalán nem mutatkozik meg.

A kamera a Google Pixelen indítható el gyorsabban, és sokkal kényelmesebb is a művelet, hiszen itt csak duplán meg kell nyomni a hangerő gombot. Ezután különböző appokat nyit meg a tesztelő, és hol az egyik mobil nyer, hol a másik, de a legtöbbször csak minimális a sebességbeli különbség.

A játékok azonban egyértelműen az Apple mobilján indulnak el gyorsabban. Ebben valószínűleg az is közrejátszik, hogy fejlesztők nagy többsége sajnos iOS-re optimalizálja jobban a játékokat.

A memóriakezelés mindkét készüléknél teljesen rendben van, azonnal visszahozhatók a háttérben futó appok, nem tölti őket újra egyik rendszer sem.

Összességében elmondható, hogy mindkét mobil nagyon gyors és jól optimalizált, a játékok betöltődését leszámítva nincs érezhető sebességbeli különbség közöttük.

forrás: SuperSafTV

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid