Grafén akkumulátorral jöhet a Huawei P40 Pro?

0

A napokban felbukkant egy hír, amely szerint a Huawei P40 (vagy P40 Pro) lesz az első telefon, amibe grafén akkumulátor kerül. Az infót ráadásul a Huawei hivatalos francia Twitter-oldalán is megosztották, ám eléggé nagy esély van rá, hogy ennek nincs semmi valóságalapja.

Az egész onnan indult, hogy valaki kiírt Twitterre egy rakat spekulációt a Huawei új csúcsmobiljáról, és ezek között szerepelt az is, hogy grafén akkumulátorral érkezik a mobil.

A dolog ott vált igazán érdekessé, amikor a Huawei egyik hivatalos oldala is megosztotta az információt Twitteren, vagyis hogy a P40 szériában debütálhat a grafén akkumulátor, ami strapabíróbb, és gyorsabban is tölthető.

Ami gyanakvásra adhat okot, hogy egy rajongói koncepcióképpel illusztrálták a bejegyzést, ráadásul azóta törölték is az egészet.

A hírt sok külföldi, és néhány hazai oldal is lehozta, de szinte biztosra vehető, hogy nem lesz grafén aksi a Huawei P40 Pro-ban, és egyik másik telefonban sem a közeljövőben. Egyelőre nem tart ott a technológia, egy ismertebb kiszivárogtató legalábbis ezt írta a hírekre reagálva:

Az történhetett, hogy a Huawei francia Twitter-oldalát kezelő illető fellelkesült a hírre, és meggondolatlanul gyorsan megosztotta azt. Igen valószínűtlen azonban, hogy már a jövő év elején grafén akkumulátorral találkozzunk, főleg egy kereskedelmi forgalomban is megjelenő készülékben. A jelenlegi spekulációk szerint leghamarabb 2021-ben lesz kész a technológia, de előtte lesznek majd bizonyos előjelek, például különféle prototípusok, technológia demonstrációk, stb.

Frissítés: a Huawei hivatalosan is megerősítette egy közleményben, hogy kamu hírről van szó, nem lesz grafén akkumulátor a P40 szériában.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid