Gyárilag vírusosan jön az egyik kínai okostelefon!

0

Rengeteg az olcsó kínai okostelefon, és gyakran minőségi problémák is felmerülnek ezekkel kapcsolatban, de most kiderült, hogy nem ez az egyetlen veszély.

Egy német tech oldal, a Heise.de jelentése szerint a Star N9500 nevű modellben egy Uupay.D nevű trójai vírust találtak, és az is kiderült, hogy ez gyárilag került a készülékre. A program Google Play-nek álcázza magát, de valójában a személyes adatainkat lopja el. Többek között képes emelt díjas SMS-ek küldésére, vagy hívásaink rögzítésére, de ezen kívül bármikor bekapcsolhatja a készülék mikrofonját, lehallgatva ezzel a környezetünket. Ez így elég durván hangzik, és az is, mivel komoly károkat tud okozni.

Star-N9500-galaxy-S4-Android-4-2

A Star N9500 egyébként egy a sok olcsó Samsung klón közül. Az ára meglehetősen alacsony, 160 euró körül alakul, de persze ezért jóval szerényebb felszereltséget és hardvert kapunk, nem is beszélve a trójai vírusról.

Persze egyelőre úgy néz ki, hogy ez csak egy egyedi eset, és semmiképpen sem szabad az összes kínai mobilra kivetíteni. Vannak rendkívül megbízható, nagy márkák ott is, és ezeket nyugodt szívvel megvehetjük.

Heise.de

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid