Hamarosan érkeznek a Helio P40 és P70 chipsetek

0

Két új felsőkategóriás MediaTek lapka adatai szivárogtak ki, amelyek igen komoly teljesítménnyel, alacsony fogyasztással és kedvező árral kecsegtetnek.

A Helio P40 és P70 chipsetekről van szó, amelyek állítólag 12 nm-es gyártástechnológiával készülnek majd, és valamikor a második negyedévben jelennek meg.

Mindkét lapka egy 8 magos, két klaszteres processzorral bír, ami 4 erősebb Cortex-A73 és négy energiatakarékos Cortex-A53 magból áll, a különbség itt az órajelekben lesz. A grafikai számításokért pedig a Mali-G72 GPU felel, a P40 esetében 3 magos kiszerelésben és 700 MHz-es órajellel, a P70-nél pedig 4 maggal és 800 MHz-es órajellel.

A lapkák akár 3 darab 32 MP-es kamerát is le tudnak kezelni a tripla képfeldolgozó egységnek köszönhetően, memóriából pedig legfeljebb 8 GB-ot támogatnak, ami több mint elég. Az LTE-modem sem marad ki természetesen, a Helio P40 Cat. 7-es sebességet, a Helio P70 pedig Cat. 12-es sebességet támogat.

A hírek szerint a Xiaomi, az Oppo a Vivo és a Meizu is ad majd ki ezekkel szerelt mobilt, de később további gyártók is csatlakozhatnak.

Via Gizmochina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid