Hamarosan a Google keresőből közvetlenül telepíthetünk appokat

0

A kaliforniai óriás egy olyan új funkciót tesztel, amelynek segítségével a Google keresések eredményéből közvetlenül tudunk majd alkalmazásokat telepíteni. 

Nem is olyan régen a Google bevezette, hogy keresője már alkalmazásokat is képes legyen a találok között megjeleníteni. Az appok egyfajta csempés elrendezésben jelennek meg, olyan információkkal együtt, mint az árazásuk, a Play Áruházbeli értékelésük vagy a letöltéseik száma. A csempére rátapintva pedig a kereső átnavigál minket a Google alkalmazásboltjába, ahonnan le is tölthetjük az adott alkalmazást.

A mostani újítás viszont ezt az utolsó lépést megspórolná számunkra. A későbbiekben ugyanis közvetlenül a keresések eredményei közül is telepíthetünk majd appokat. A dolog egyébként még teszt fázisban van, jelenleg csak nagyon kevesek számára elérhető.

google keresés

Ha valaki ki szeretné próbálni, hogy nála működik-e már a funkció, akkor csak írja be valamely, még nem telepített alkalmazás nevét a keresőbe. Ezután rá kell tapintani az app neve melletti letöltés gombra, és rögtön ki is derül, hogy át leszünk-e irányítva a Play Áruházba, vagy az alkalmazásengedélyek közvetlenül felugranak, és őket elfogadva már el is indul a letöltés.

via: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid