Hamarosan itt a legómobil-őrület!

6

Az egész legómobilos dolog egy egyszerű koncepcióból (Phoneblocks) indult, ami annyira tetszett az embereknek, hogy a Motorola hamar le is csapott az ötletre, és elindította az Ara projektet. Közben a Google felvásárolta a gyártót, és azóta ők dolgoznak a moduláris telefonok életrekeltésén.

Ha valaki nem tudná, hogy miről van szó, akkor röviden: az egésznek az a lényege, hogy az okostelefonok könnyen cserélhető alkatrészekből (kamera, processzor, akksi, memória, kijelző stb.) álljanak, és így egyrészt mindenki a saját igényei szerint állíthatja össze a mobilját, másrészt pedig ha elavul 1-2 elem, akkor elég csak ezeket kicserélni. Ez így mind jól hangzik, de azért rengeteg problémát kell áthidalni, hogy a valóságban is működjön.

Google-Project-Ara-Large

Persze a Google nem adja fel könnyen, és egész jól halad a fejlesztés. 2015 elejére ígérték az indulást, és jelen állás szerint ez meg is fog történni. Jól olvastad, pár hónapon belül jöhetnek a legómobilok!

A valóságban úgy fog működni a dolog, hogy lesz egy alap váz, amibe bele tudjuk helyezni a különböző modulokat, amik egyébként mágnesesen rögzülnek. Ezeket az alkatrészeket egy a Play Store-hoz hasonló áruházból lehet majd megvásárolni, és a tervek szerint minden árkategóriát le fognak fedni.

Na vajon ez milyen modul? :)

Na ez vajon milyen modul? :)

A fejlesztőkhöz már korábban eljuttatta a Google azokat az eszközöket, amik az Ara modulok tervezéséhez kellenek, és így tulajdonképpen bárki gyárthat ilyeneket. Mindez azt is jelenti, hogy idővel hatalmas lesz a választék, ami nem csak szokványos darabokból (pl. kamera vagy akksi) áll majd, hanem tényleg bármilyen különleges szenzor vagy egyedi funkciót megvalósító alkatrész beszerezésére lehetőség nyílhat. A külső fejlesztésű modulok mellett természetesen a Google készít majd sajátokat is.

A vásárlók értékelhetik és véleményezhetik is majd a modulokat, hasonlóképpen az alkalmazásokhoz. Így azonnal kiderül, hogy 1-1 alkatrész mennyire megbízható.

Mindez tehát hamarosan beindul, készüljetek! ;)

AndroidAuthority, TheNextWeb

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid