Hamarosan már szelfivel is fizethetünk

0

A mobilfizetés az utóbbi években nagyon elterjedt. Lényege, hogy pusztán a telefonunkkal képesek vagyunk fizetni azokban a boltokban, alkalmazásokban és webhelyeken, ahol erre lehetőséget biztosítanak. Olyan hatalmas cégeknek van ilyen applikációja, mint a Google, a Samsung vagy az Apple, ám most a MasterCard is szeretne egy szeletet a tortából.

A MasterCard azonban egy kicsit újragondolta a dolgot. Ajay Bhalla, a cég egyik elnöke egy videóban mutatta meg az alkalmazásuk működését.

Tegyük fel, hogy ki szeretnénk fizetni egy szálloda oldalán a szoba árát, és úgy döntünk, hogy mi ezt bizony MasterCard kártyával fogjuk megtenni. Ekkor nincs szükség PIN kód megadására, hanem a telefonunkon elindul az alkalmazás, amelyben vagy az ujjlenyomatunkkal igazoljuk magunkat, vagy a készülék előlapi kamerája, mint egy arcfelismerő azonosít minket. Hogy megnehezítsék a csalók dolgát, az applikáció megkér minket, hogy pislantsunk egyet, ezáltal elkerülve azt, hogy egy rólunk készült egyszerű képpel átverjék a programot.

A MasterCard azt is elárulta, hogy az ujjlenyomat-olvasó által kapott adatok kódolva a készülékünkön maradnak, az arcfelismeréshez azonban szükség lesz arra, hogy a kamera által készített képekből származó adatainkat továbbítsa az alkalmazás a MasterCard szervereire hitelesítés céljából. A későbbiekben pedig akár hangfelismeréses azonosítási lehetőséggel is bővülhet az app.

Az amerikai cég első körben 500 felhasználót választott ki tesztelésre. Ha a visszajelzéseik pozitívak, illetve minden esetlegesen felmerülő hibát kijavítottak, akkor a MasterCard a nagyközönség számára is elérhetővé teszi az alkalmazását.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid