Hamarosan telefonokon is futni fog a Harmony OS

0

Rengeteget hallhattunk már arról, hogy telefonokra is jön a Huawei saját rendszere, a Harmony OS, most pedig végre kaptunk egy hivatalos ütemtervet, amely szerint már nem kell sokat várnunk.

Még az új amerikai elnökkel sem biztos, hogy a Huawei hozzáfér majd a Google fejlesztéseihez, emiatt továbbra is gőzerővel készítik a saját rendszerüket, ami bizonyos készülékeken (pl. okos tévék) már fel is bukkant, és hamarosan jön az okostelefonos verzió is.

A vállalat fogyasztó üzletágának szoftverfejlesztésért felelős vezetője, Dr Wang Chenglu nemrég bejelentette, hogy már december 18-a körül hozzáférhetnek a fejlesztők a Harmony OS mobilokra szánt béta verziójához. Az első demó készülékek pedig, amiken már ez a rendszer fut, januárban vagy februárban bukkanhatnak fel.

A fejlesztés következő szakasza a nyílt béta lesz, amelyben már valós felhasználók próbálhatják ki az új OS-t. Ez valamikor 2021 áprilisában indulhat.

Dr. Wang szerint egyelőre minden a tervek szerint halad, folyamatosan épül a Huawei új ökoszisztémája, ami a későbbiekben meghatározó szerepet tölthet majd be a mobilpiacon. A vezető szerint a vállalat jelenlegi mobiljainak 90%-a frissülhet majd az új Harmony OS rendszerre.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid