Harmony OS helyett EMUI 12-vel jön Európába a Huawei P50 Pro

0

A Huawei P50 széria hamarosan végre megjelenhet Európában, de a legfrissebb hírek szerint a nálunk értékesített készülékeken Harmony OS helyett EMUI 12 fut majd.

A Huawei még július végén mutatta be a P50 és a P50 Pro modelleket, amelyek már akkor is jelentős késésében voltak, hiszen az új P-szériás telefonok általában márciusban szoktak debütálni. Aztán augusztusban és szeptemberben elindult az értékesítés Kínában, más piacokon pedig azóta sincs nyoma a zászlóshajóknak. Az okokat senkinek sem kell magyarázni, az amerikai tiltások és az általános chiphiány sem tett jót a gyártónak.

Hamarosan azonban végre hozzánk is eljuthatnak a Huawei aktuális zászlóshajói, legalábbis a P50 Pro biztosan, ami egy ismert szivárogtató szerint EMUI 12 rendszert futtat majd a nemzetközi piacokon.

A P50 széria Európai debütálására a következő év elején számíthatunk, és jó esély van rá, hogy Magyarország sem marad ki ebből.

A probléma ezzel csak annyi, hogy így közel egy év csúszásban lesz a Huawei, hiszen más gyártók akkor már a következő generációnál fognak járni (Galaxy S22, Xiaomi 12, stb.). Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem lettek kompromisszum nélküliek a P50 telefonok, ugyanis az összes eddigi változat “butított”, 5G-támogatás nélküli hardverrel érkezett (Snapdragon 888 4G, Kirin 9000 4G), és a Google-szolgáltatások visszatérésére sincs túlzottan sok esély a közeljövőben.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid