A HarmonyOS 2-3 éven belül versenyre kelhet az Apple iOS-szel a Huawei szerint

0

A Huawei nemrég indította útjára saját fejlesztésű operációs rendszerét, a HarmonyOS-t, ami első körben televíziókon debütált, de később várhatóan okostelefonokon is felbukkan, és a gyártó reményei szerint rövid időn belül hasonló szintre jut, mint az Apple iOS-e.

A Huawei alapítója és vezetője, Ren Zhengfei azt nyilatkozta a Fortune magazinnak egy interjú során, hogy szerinte 2-3 éven belül versenyképes lesz a saját rendszerük az iOS-szel. Azt is hozzátette, hogy próbál óvatosan fogalmazni, mert nem akar túl nagy nyomást helyezni a munkatársaira, de személy szerint úgy gondolja, hogy nem is kell ehhez eltelnie 2-3 évnek.

A HarmonyOS egyébként egy a mostaniaktól gyökeresen eltérő, mikrokernel alapú rendszer, és a nagy előnye, hogy szinte bármilyen eszközre el tudják majd készíteni, legyen az olyan egyszerű, mint egy router, vagy akár bonyolultabb, mint egy okostelefon vagy notebook. Egyelőre okos tévéken fut, de hamarosan kiadhatják okosórákra, autókra és okos hangszórókra is. A legnagyobb szám persze az lenne, ha mobilokra is eljutna a HarmonyOS, és egész biztosan el is fog, már csak az a kérdés, hogy pontosan mikor. Bár ha a Huaweinek 2-3 éven belül ilyen komoly tervei vannak a rendszerrel, akkor minden bizonnyal hamarosan megismerhetjük ez első ezzel érkező okostelefont.

Richard Yu, a fogyasztói üzletág vezetője egyébként korábban arra utalt, hogy ha nem rendeződik a viszony az USA-val, akkor akár már a Huawei P40 mobilok HarmonyOS-sel kerülhetnek forgalomba. Az új csúcsmodellek előreláthatólag március környékén mutatkoznak be.

Via HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid