Háromszoros üzemidőt ígér egy új tudományos áttörés!

0

Unod már, hogy hamar lemerül a mobilod vagy a tableted? Mi lenne, ha az 1-2 napos üzemidő háromszorosára változna? Hihetetlenül hangzik, de egy friss tudományos áttörés révén megtöbbszörözhető az akkumulátorok teljesítménye.

A University of California és a Bourns College of Engineering kutatói egy nagyon egyszerű anyaggal forradalmasítanák a mai akkumulátorokat. Ez nem más, mint a homok. Az egyik csapattagnak a tengerparton sétálva jött az az ötlete, hogy a homokban lévő rengeteg kvarc nagyon jó lenne az akkumulátorokban használt grafit helyettesítésére.

battery

A felhasználás előtt a homokot először nanométeres finomságúra őrlik, majd olyan anyagokat adnak hozzá, mint a kősó és a magnézium. Ezeket egy homogén, szilikonszerű anyaggá alakítják hő segítségével, és a kapott anyag lesz az egész újítás lényege. Ha ezt használják az akkumulátorban a korábbi grafit helyett, akkor az jelentős teljesítménynövekedést okoz a hírek szerint. Ráadásul a használt anyagok mind rendkívül olcsók, így tehát az ezekkel készült akkumulátorok is jóval kevesebbe kerülhetnek majd.

Már az eddigi előnyök is szinte hihetetlenül hangzanak, de ez még nem minden! Az új technológiával készült akkumulátorok környezetbarátok is, ellentétben a maiakkal.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid