Hasznos frissítést kapott a Google Asszisztens!

0

A Google Now, vagy magyarul Google Asszisztens egy kifejezetten hasznos app, ami mindig a megfelelő információt biztosítja a megfelelő helyen. Legyen szó az időjárásról, a menetrendről, vagy éppen az úticélunk eléréséhez szükséges tudnivalókról, a Google asszisztense mindig kéznél van. Mindez természetesen hanggal vezérelhető.

google-now-animacio

Az alkalmazás legújabb verziójában már egyszerre akár 5 nyelvet is kiválaszthatunk, és bármelyiken is teszünk fel kérdésünket, a Google Now megadja rá a választ. Persze nem kell ennyi nyelven beszélnünk, hogy ezt kihasználhassuk.

Az “Ok Google” parancs jelenleg még nem érhető el magyarul, de ha az angolt állítjuk be alapértelmezettnek (hosszú nyomás), és mellé engedélyezzük a magyart is, akkor már teljesen más a helyzet. Elég csak bemondanunk a bűvös szót, és máris feltehetünk mindenféle érdekes, vagy értelmetlen kérdéseket a Google-nek.

Screenshot_2014-08-26-18-13-48

És akkor még egy tipp: Ha Nexus készülékünk van, vagy telepítjük a Google Now Launcher-t, akkor bárhonnan elérhető az “OK Google” parancs, nem csak a Google Asszisztensből.

Persze van még pár dolog, ami nem megy magyarul, ilyen például a hangvezérlés (pl. ébressz fel 6:30-kor). Ha azonban kicsit tudunk angolul, akkor a fenti beállítások mellett ezekről sem kell lemondanunk.

A kipróbáláshoz frissítsd a Google Keresőt, majd az alkalmazás beállításainál engedélyezd a szükséges dolgokat.

AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid