Hiába az EMUI 12 frissítés, továbbra is Android 10-zel futnak a GMS-es Huawei telefonok

0

A Huawei egyelőre valamiért nem akarja Kínán kívül is bevezetni a HarmonyOS-t, legalábbis telefonokon, helyette elkészítették az EMUI 12 felületet, ami megtalálható az újonnan megjelent készülékeken, illetve frissítés útján eljut számos korábbi modellre, jelenleg is zajlik a folyamat. Az új felület azonban nem jelent új Android verziót.

A gyárilag EMUI 12-vel érkező Huawei telefonok esetében Android 11-re épül a rendszer, és ezeknél többé-kevésbé le kell mondani a Google-szolgáltatásokról, mint ahogy azt sok vásárló megtapasztalhatta. A gyártó korábbi készülékein azonban, amelyek még a tiltás előtt jelentek meg, megtalálható a GMS (vagyis a Google mobilos szolgáltatásai), cserébe viszont még régebbi Android verzióval kell beérni.

Már javában zajlanak a régebbi Huawei telefonok EMUI 12-es frissítései, de ezeknél a rendszer továbbra is Android 10-re épül. Ez nem hangzik annyira jól, hiszen az Android 12 már régen kijött, és úton van az Android 13 is.

A jó hír, hogy a korábbi Android verzió a legtöbb esetben nem igazán jelent hátrányt, a felhasználók ugyanúgy megkapják a friss felületet és minden fontos újítást.

Egyébként nagy valószínűséggel nem a Huawei tehet arról, hogy Android 10-re kell felépíteniük a frissítéseket. Az állhat a háttérben, hogy a korábbi telefonjaik, amelyeken még elérhetők a Google-szolgáltatások, erre az Android verzióra kapták meg a GMS-licencet, és az amerikai szankciók miatt ezeket nem tudják megújítani. A frissebb Android verzió ezeknek a mobiloknak az esetében jó eséllyel a Google-appok elvesztésével járna, ezt pedig nem venné jó néven a tulajok nagy része.

Forrás: HuaweiBlog.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid