A Samsung bejelentette a Galaxy S9 processzorát

0

A Samsung felfedte legújabb csúcskategóriás chipsetjét, az Exynos 9810-et, ami a Galaxy S9 modellek meghajtásáért felel majd.

Érdekes módon nem volt különösebb felhajtás az új chipset körül, és nem is árult el minden részletet a Samsung, de azért így kiderült pár fontos infó róla. Az új lapka tehát az Exynos 9810 nevet kapta, ami a korábbi Exynos 9 szériás Exynos 8895 utódja lett (tudjuk, kicsit furcsa a névadás, de ez van).

A friss csúcshardver a gyártó saját fejlesztésű M3 processzormagjaira épül, és új generációs grafikus chipet kapott, minden bizonnyal a Mali-G72-t. A gyártástechnológia pedig továbbra is 10 nm-es.

Ami még kiderült, hogy az új chipsetbe a Samsung saját Cat. 18-as modemje kerül, amely akár 1.2 Gbps-os letöltési sebességet is lehetővé tesz. Erre egyelőre csak a Mate 10 modellek képesek.

A tömeggyártás az év végén indul, de a pontosabb specifikációk még nem ismertek. Az viszont biztos, hogy a jövőre érkező Galaxy S9 szériában debütál az Exynos 9810 (meg persze Snapdragon 845 is, ami az amerikai modelleket fogja hajtani).

forrás: Samsung via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid