Hivatalos az LG G6

0

Végre hivatalosan is bemutatkozott az LG G6, amelyről az utóbbi hetekben már számos részlet szivárgott ki. Nézzük milyen lett a sokak által várt új csúcsmodell!

Az LG G6 egyik fő ékessége természetesen a kijelző, ami sok szempontból megújult az elődökhöz képest. Egyrészt egy jóval nagyobb, 5.7 colos panelt kapunk, ami ezúttal nyújtott, 18:9-es képaránnyal bír, így a felbontás is a QHD fölé kúszott (2880×1440). Ezt egyébként Full Vision kijelzőnek nevezi az LG, ami a gyártó szerint igazodik a mai igényekhez. A megjelenítő további érdekessége még, hogy a sarkait lekerekítették, amivel kifejezetten egyedi látványt nyújt. A felhasznált technológia IPS, és Dolby Vision, valamint HDR 10 támogatást is kapott.

A kijelző körüli kávák rendkívül vékonyak, így a nagy képátló ellenére maga a készülék viszonylag kompaktnak mondható. Ez volt egyébként a gyártó egyik fő célkitűzése a telefonnal, ugyanis a kutatásaik szerint a felhasználók nagyobb kijelzőt akarnak, de nem akarnak nagyobb telefont. Egész pontosan 148.9 x 71.9 x 7.9 mm-es dimenziókkal és 163 grammos tömeggel rendelkezik a mobil.

Az LG szerencsére tanult a korábbi hibából, és dobták a nem túl sikeres előd moduláris kialakítását, helyette épp ellenkező irányba mozdultak el a G6-tal. A készülék kerete természetesen fémből készült, a hátlap viszont üveg borítást kapott, és az aksi ezúttal nem cserélhető házilag. Cserébe por- és vízálló lett a mobil az IP68-as tanúsítványnak megfelelően, aminek nagyon sokan fognak örülni.

Az LG G6-ot a négymagos Snapdragon 821 hajtja Adreno 530 GPU-val, ami egy nagyon erős hardver, semmi panaszunk nem lehet rá. Az új Snapdragon 835 debütálására pedig csak később kerül majd sor, valószínűleg a Galaxy S8-ba szerelik elsőként. RAM-ból 4 GB került a G6-ba, a belső tárhely pedig 32 vagy 64 GB-os lesz régiótól függően, és a bővítési lehetőség szerencsére adott.

Az LG nagy hangsúlyt fektetett a fotózásra is. A hátlapon két 13 megapixeles kamerát találunk eltérő látószögekkel, így az optikai zoom is lehetségessé válik, ráadásul úgy lehet folyamatosan nagyítani, hogy szinte észre sem vesszük a váltást a két kamera között. A maximális látószög egyébként 125 fok, ami szinte egyedülálló a mobilok között. Az előlapra pedig egy 5 megapixeles szelfikamera került, szintén széles, 100 fokos látószöggel.

Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon van, ez egyben bekapcsoló gomb is, a hangerő vezérlőit pedig oldalt találjuk.

Az újdonságba egy 3300 mAh-s aksi került, ami az eddigi legnagyobb a szériában, a G5 2800 mAh-s telepéhez képest pedig kifejezetten nagy előrelépés történt. Az LG külön kiemelte, hogy nagyon odafigyeltek a biztonságra, alaposan letesztelték az aksit, azaz nem lesznek a Note 7-hez hasonló problémák. A gyorstöltési lehetőség sem maradt ki szerencsére, Quick Charge 3.0 támogatással érkezik a G6.

Jó hír továbbá, hogy USB-C porttal érkezik a mobil, és megmaradt a 3.5 mm-es jack csatlakozó. A kiváló hangzásért egy Quad DAC chip felel, ami az LG V20-ban is megtalálható egység továbbfejlesztett változata.

Szoftveres téren Android 7.0 Nougat rendszert kapunk az LG új, UX 6.0 felületével, ami igazodik a megújult kijelző sajátosságaihoz. Az LG G6 egyébként az első olyan készülék a Pixel telefonok után, ami megkapta a mesterséges intelligenciával működő Google Asszisztenst.

https://www.youtube.com/watch?v=6vMLTdgRB8Y

A megjelenés időpontja és a pontos ár még nem ismert, de amint többet megtudunk, frissítjük a cikket.

forrás: LG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid