Hivatalos: eltűnnek a dislike-ok a YouTube-ról

0

A YouTube már május környékén elkezdte élesben tesztelni a videók alatti dislike-számok elrejtését, és úgy tűnik, hogy elégedettek az eredményekkel, mivel megindult a változtatás széles körű bevezetése.

Maga a Dislike, vagyis Nem tetszik gomb megmarad, de ezentúl viszonylag kevés értelme lesz, ugyanis az adott videó készítőjén kívül senki sem fogja látni, hogy hányan nyomtak erre, nem lesz többé nyilvános a dislike-ok száma.

A Google szerint a változtatásnak az a célja, hogy csökkentsék a tartalomgyártók zaklatását és a dislike-kampányokat. A kis, nemrég indult csatornák különösen ki vannak téve az ilyesminek, őket is szeretnék védeni. A keresőórás kutatásai szerint sokkal kevesebben nyomnak a Dislike gombra, ha nem látszik mellette a szám, és ebben nincs is semmi meglepő.

Valószínűleg nincs köze a változtatáshoz, de teljesen véletlenül a legtöbb dislike-ot kapott videó a 2018-as YouTube Rewind, amelyet a Google tett közzé, és tökéletesen bebizonyították vele, hogy egyáltalán nem értik fiatalokat és a YouTube-trendeket. A videó 3 millió like-ot és rekord számú, 19 millió dislike-ot kapott.

Via XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid