Hivatalos: Ez volt a baj a Note 7-tel

0

Ahogy az várható volt, a Samsung a mai napon egy sajtótájékoztatót tartott Szöulban, ahol hivatalosan is bejelentették, hogy mi volt a gond a visszahívott Galaxy Note 7-tel.

Bizonyára sokan emlékeznek még, hogy két visszahívás is volt a kigyulladó Note 7-ek miatt. Az első alkalommal kicserélték a készülékeket egy új, elvileg már biztonságos modellre, de később kiderült, hogy ezekkel is baj volt. Ezek után a Samsung úgy döntött, hogy végleg leállítja a gyártást és a forgalmazást, és visszahívja az összes készüléket. Világszerte 3 millió Note 7-et adott el a gyártó, és ezeknek a 96%-a már vissza is került hozzá.

Sok pletyka és feltételezés volt már azzal kapcsolatban, hogy mi vezethetett a sajnálatos eseményekhez, ám a Samsung most tisztázta a helyzetet. 700 kutató vett részt a vizsgálatokban, és több mint 200.000 Note 7-et teszteltek, valamint 30.000 akkumulátort, hogy felfedjék a hiba okát. Arra jutottak, hogy alapvetően a besszállítók akkumulátoraival volt gond.

Két hibát is felfedeztek: Az első szériás készülékeket az “A típusú” aksival szállították le, ezekkel az volt a gond, hogy a telep jobb felső sarkában deformáció alakult ki, elhajlottak a negatív elektródák, és ez vezethetett túlhevüléshez. Ezután történt az első visszahívás, ám az új, “B típusú” akkumulátorok sem voltak tökéletesek. Sok esetben megsérült a szigetelés a pozitív és negatív elektródák között, ami rövidzárlatot és gyulladást okozhatott.

Az alábbi infógrafikán magyarázza el a Samsung a hibákat:

A Samsungon kívül három külsős cég is vizsgálódott, és ugyanerre a megállapításra jutottak. A gyártó tehát feltehetőleg annyiban hibázott, hogy siettette a megjelenést és a beszállítókat, és nem hagytak elég időt a tesztelésre. És persze az is közrejátszhatott, hogy túlzottan sok mindent zsúfoltak be a készülékbe, így az akkumulátor már csak igen szorosan fért be.

A Samsung megnyugtatott mindenkit, hogy nem csak az okokat azonosították, de tesznek is annak érdekében, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő. Ezentúl sokkal komolyabban veszik majd a teszteket, az aksiknak 8 különböző próbát kell majd kiállniuk, mielőtt piacra kerülnek.

Reméljük az intézkedéseknek meg lesz az eredménye, és a Galaxy S8 már problémamentesen debütál majd. Az új csúcsmodell bemutatója valószínűleg csak márciusban lesz, azaz később a vártnál, és állítólag április közepétől lesz kapható.

forrás: Sammobile, Droid-Life

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid