Hivatalos: jönnek a reklámok a Messengerbe

3

Ezentúl ha jelez a Facebook Messenger, akkor nem biztos, hogy egy ismerősünk írt ránk, az is lehetséges, hogy egy reklámot kaptunk.

Már korábban is olvashattunk arról, hogy a Facebook reklámokkal bővítené a Messenger szolgáltatását, most pedig hivatalosan is bejelentették a dolgot az F8 fejlesztői konferencián.

A “szponzorált üzenetek” néven futó lehetőség már most is elérhető néhány vállalat számára tesztelési célból. A visszajelzések alapján folyamatosan finomítják az újítást, amit hamarosan bármelyik hirdető igénybe vehet majd, azaz egyre többen fogunk promóciós célú üzenetekkel találkozni.

Messenger-hirdetes

Fontos megjegyezni, hogy csak azok a cégek, hirdetők küldhetnek majd nekünk reklámokat, akikkel korábban már váltottunk üzenetet, és a Facebook igyekszik majd korlátozni a küldhető hirdetések számát, hogy kevésbé legyen zavaró a dolog.

A jövőben valószínűleg egyre több cég próbál majd rávenni minket, hogy üzenetben vegyük fel velük a kapcsolatot, és így később nekünk is tudnak majd promóciós tartalmakat küldeni a Messengeren.

Az is elképzelhető, hogy nem minden reklámról kapunk majd értesítést, lesznek olyanok is, amik csak szimplán megjelennek az üzenetlista tetején, amikor megnyitjuk az alkalmazást.

Érdekesség, hogy ha válaszolunk egy szponzorált üzenetre, mert mondjuk érdekel a cég ajánlata, akkor nem biztos, hogy emberi ügyintézőhöz kerül az ügyünk, az is lehet, hogy egy “robot” fog reagálni a kérdésünkre.

Az újfajta hirdetéseket akár híroldalak is igénybe vehetik majd, akik nem ajánlatokkal fognak minket bombázni, hanem mondjuk hírösszefoglalót, hírlevelet küldenek nekünk bizonyos időközönként.

Ha most arra gondolsz, hogy “akkor majd nem frissítem az appot”, akkor tévúton jársz, ugyanis nem lesz ilyen könnyű kikerülni a hirdetéseket. Valószínűleg böngészőben és a Facebook Lite-on is ugyanúgy megjelennek a szponzorált üzeneteink.

Mit szólsz az újításhoz?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid